Ervaringen

Ditty (32)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik zette mezelf opzij in relaties en dacht er iets mis was met me. Er gaat een hele wereld voor me open."

 

Review vrouw achterkant donkerblond haar

Ilse (30)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Er ontstond steeds een negatieve dynamiek. Ik was te veel gefocust op de ander. Ik heb sinds kort een fijne, gezonde relatie met een leuke, emotioneel beschikbare man”

Na een relatie van meer dan 10 jaar, waarbij mijn vertrouwen flink geschaad was, moest ik het vertrouwen weer gaan terugvinden in mezelf en een man. Ik merkte dat ik het zeer lastig vond om mezelf op een gezonde manier te binden aan een partner. Ik was veel te veel gefocust op de ander, waardoor ik mezelf en mijn eigenwaarde vergat. Dit maakte dat er een negatieve dynamiek ontstond. Hierdoor was het onmogelijk om mezelf op een natuurlijke manier te verbinden en een gezonde relatie aan te gaan.

Erna is de eerste therapeut met wie ik meteen een echte klik had. Ze zag me echt en ik voelde me volledig gehoord, waardoor er nieuwe ‘deurtjes’ werden geopend en ik mezelf volledig open durfde te stellen. Erna heeft me geleerd te leren luisteren naar mijn eigen ‘ik’.

Het was zo prettig om met iemand in gesprek te zijn die mijn gevoelens als geen ander begrijpt. We zijn echt naar de kern van mijn probleem gegaan. Het luisterend oor, de feedback, de opdrachten die goed aansluiten op situaties uit mijn dagelijks leven, hebben mij zoveel nieuwe en bruikbare handvatten gegeven. Ik ben veel dichter bij mijn eigen gevoel en mijn zelfbeeld is echt gegroeid.

Het lukt me nu om anders naar mezelf te kijken. Ik luister meer naar mijn eigen emotionele behoeften en weet wat ik kan bieden en wat ik nodig heb in een relatie. Ik durf me meer open te stellen voor een gezonde relatie, met emotionele nabijheid.

Mijn eigenwaarde is gegroeid en ik heb sinds kort een fijne, gezonde relatie met een leuke, emotioneel beschikbare man.

Review vrouw streepjes shirt

Lise (40)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik was huiverig om hiermee te beginnen maar ben zo blij dat ik het gedaan heb. Ik heb geen last meer van  verlatingsangst”

Ik was best wel huiverig voor dit programma. Zou het wel echt mijn problemen oplossen vroeg ik me af. Ik was al bij 2 andere therapeuten geweest maar ik was niet af van mijn verlatingsangst.

Ik was continu bezig met mijn partner. Vroeg me af waar hij was en waarom hij me geen bericht stuurde. Hij werd er gek van, maar ik zelf ook… Ik heb nu geen last meer van de verlatingsangst. Het is echt een bevrijding! Ik heb geleerd van mezelf te houden en voel me veel zekerder over mezelf en wat ik iemand te bieden heb.

Als de angst soms weer een klein beetje op komt, weet ik precies wat ik kan doen waardoor het weer zakt. Ik ben niet meer zo bezig met mijn partner maar richt me meer op mezelf en mijn eigen leven.

Ik ben ontzettend blij dat ik de therapie heb gedaan bij Erna. Ik voelde me echt gezien en begrepen doordat Erna het zelf heeft meegemaakt. Super fijn en waardevol.

Review klant rood shirt

Anita (35)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik was bang dat hij weg liep. Ik heb nu al een tijd een nieuwe relatie en het gaat heel goed”

Het lukte mij nooit een langdurige relatie op te bouwen met iemand. Ik was bang dat wanneer ik mijn mening gaf hij weg zou gaan of weg zou lopen. Ik was vroeger altijd de telefoon aan het checken van mijn vriendjes en ik was heel bang dat hij vreemd ging en dat mij niet meer mooi vond. Ik wilde er altijd mooi uit zien. Uiteindelijk liep hij dan ook altijd weg. Ik wist vaak niet eens waarom, maar ik werd heel moe en verdrietig van steeds opnieuw een relatie beginnen en na een tijdje ging hij weer weg…

Na het programma bij Erna is alles anders geworden. Ik heb nu al een tijd een relatie en we kunnen overal over praten. Dat is heel fijn.

Ik kan bijna niet geloven dat hij niet weg loopt en dat hij bij me blijft. Maar ik weet nu wat ik een man te bieden heb. Dat heeft me sterker gemaakt.

Review vrouw donker haar

Petra (25)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik cijferde mezelf weg, liet emotioneel over me heen lopen en durfde mijn grenzen niet aan te geven. Nu voel ik me heel en blij met mijzelf”

Na meerderde relaties achter de rug te hebben waarin ik mijzelf elke keer weer wegcijferde, de ander op een voetstuk plaatste, emotioneel over mijzelf heen liet lopen, mijn eigen grenzen niet duidelijk durfde aan te geven (als ik deze al had) etc, besloot ik dat het tijd was voor verandering! Ik was alle ellende, de pijn, het verdriet en ga zo maar
door meer dan zat die deze relaties met zich mee brachten.
Maar hoe? Ik had geen idee.

Ook had ik nog steeds moeite met het loslaten van mijn ex, ook al wist ik wel dat het voor mij beter was dat deze relatie beëindigd was. Ik voerde een constante interne strijd tussen mijn rationeel denken en voelen. Één ding wist ik wel: Dit was een patroon in mijn leven en deze dynamiek zou niet vanzelf doorbroken worden.

Ik ben mezelf diverse keren enorm tegengekomen. En merkte een heuse interne transformatie. Ik ging beter naar mijn eigen gevoelens luisteren in plaats van deze weg te stoppen. Ik ging mijn eigen kwaliteiten zien en deze waarderen. Hiermee kreeg mijn eigenwaarde een enorme boost! Ik nam mezelf en mijn gevoelens voor het eerst in mijn leven nu echt serieus en begon ook steeds meer van mezelf te houden!

Ook heeft Erna mij handvatten aangereikt om in de toekomst een, voor mij, passende partner aan te kunnen trekken die mij emotioneel helemaal kan bieden wat ik nodig heb. Voor minder doe ik het niet meer, dat weet ik nu! Vroeger had ik altijd het gevoel dat als ik niet in een relatie zat, ik niet compleet was… Ik voel me nu heel met mijzelf!

Ik ben Erna enorm dankbaar voor al haar aandacht, moeite en hulp die zij in mij heeft gestoken gedurende dit proces met mijzelf. Een van de grootse en voor mij meest waardevolle zaken die ik aan dit proces heb overgehouden, is dat ik mijzelf nu in de spiegel kan aankijken en in alle oprechtheid kan zeggen: Ik hou van jou! (Immers, als je niet van jezelf houd, hoe kan je dan van anderen verwachten dat zij dit wel doen?)

Review vrouw Ellen

Ellen (47)

Deed het online programma

“Wat herkende ik veel! Ik heb veel geleerd over mezelf en snap nu beter in welke valkuilen ik steeds stapte. En hoe ik daar uit kan blijven.”

Van een aantal oefeningen werd ik heel blij en kreeg ik een heel goed gevoel over mezelf. Ik merk echt dat ik anders ben gaan kijken en denken waardoor ik andere keuzes maak.

Het is ook heel fijn om contact te hebben met “lotgenoten”. Mensen die in hetzelfde schuitje zitten en begrijpen wat je doormaakt.
Heel waardevol!

Review klant Dianne

Dianne (42)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik heb een positiever zelfbeeld en voel meer verbinding met mezelf. Ik blijf niet meer in emoties hangen en wil nooit meer 2e keus zijn voor een man.“

Ik heb zoveel gehad aan de handvaten die je mij gegeven hebt. Toen ik hier binnen kwam voelde ik me een hoopje ellende. Ik wilde zo graag sterker uit de scheiding komen. En dat is gelukt. Ik kan gezondere keuzes maken, ben meer in balans, voel me zelfverzekerder en kraak mezelf niet meer af als ik voor de spiegel sta. Ik kijk nu naar wat er positief is aan mij in plaats van wat niet goed genoeg is…

Ik zie en voel nu dat ik krachtig ben en de moeite waard. Ik wil nooit meer 2e keus zijn voor een man. Ben blij dat ik de mannen waarvoor ik een 2e keus was, los heb kunnen laten en voel dat ik het ook alleen kan.

Had nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Ook de relatie met mijn kind is verstevigd. Ik ben blij dat ik dit traject mezelf gegund heb!

Klant review zwarte top

Kate (54)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik wilde los komen van iemand die mij slecht behandelde. Ik ben los gekomen, voel nu mezelf en kan mijn grenzen aangeven.”

Ik wist dat ik me niet moest hechten aan woorden maar aan daden maar dat lukte me niet.

Ik wilde vanuit mijzelf leren voelen waar mijn grenzen liggen (eigenwaarde). Ik heb dit voor mijn gevoel bereikt.

Erna heeft mij dingen verteld en voorgehouden die ik niet wist en kende. Ik was regelmatig verbaasd over dat de wereld van de liefde die bestaat en die ik niet ken. Een hele andere dan dat ik dacht!

Ik voelde me het meest ondersteund door de ervaringsdeskundigheid van Erna waardoor ik (h)erkenning voelde. Alle problemen konden uitstekend worden besproken doordat we allebei heel goed wisten waar het over ging en dat scheelt alles!

Review lang blond haar

Simone (36)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik zat in een enorm intense relatie waarin ik niet mezelf kon zijn. Nu bruis ik van binnen en ik heb het gevoel dat ik alles aan kan.”

Ik heb een traject met Erna doorlopen omdat ik (onbewust) in oude patronen die ik al in mijn jeugd heb aangeleerd bleef hangen tijdens mijn relatie. Ik zat in een enorm intense, heftige relatie waarin ik niet mezelf kon zijn. Maar ik voelde me niet krachtig genoeg om de relatie te beëindigen.

Erna heeft mij elke sessie opnieuw kunnen brengen naar de essentie van wie ik ben, wat ik voel, en wat ik wil. Soms enorm confronterend, maar altijd veilig en met aanwezigheid en steun. Op de diepste en zwaarste momenten heeft zij ook kunnen helpen door bepaalde pijnpunten en emoties te verzachten door IEMT toe te passen, iets dat direct en bizar, verlichting geeft op het moment dat ik echt zwaar in een duister dal zat.

Zij heeft zelf de liefdespijn doorleeft en was daardoor in staat mij in mijn liefdespijn te begeleiden. Met openheid, kennis, steun en onvoorwaardelijke acceptatie van wie ik ben.

Ik had op een bepaald moment in het proces genoeg zelfliefde en kracht om de meest spannende stap te zetten. Mijn relatie te beëindigen. Nu ik die stap heb gezet en ook kan voelen; “heej zo erg is dit niet!” bruis ik van binnen en heb ik het gevoel dat ik alles aan kan!

Review man online programma

Sjoerd (34)

Deed het online programma

“Ik heb veel gehad aan deze training. Het waren echte eye-openers voor mij. Ik heb veel nieuwe dingen gehoord.”

Nu kan ik veel beter luisteren naar mezelf en ik weet hoe ik beter voor mezelf kan zorgen in mijn relatie. Ik heb het gevoel dat ik mezelf niet meer verlies maar dichter bij mezelf kan blijven waardoor mijn relatie eerlijker en dieper is geworden en we veel minder ruzie hebben.

Review Maartje

Maartje (34)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Het programma heeft mijn leven voorgoed veranderd. Ik voelde me ellendig, verdrietig en verward. Ik weet nu hoe ik uit die pijnpatronen kan blijven.”

Het programma heeft mijn leven voorgoed veranderd. Ik voelde me ellendig, verdrietig en verward toen ik bij Erna kwam en was mezelf totaal kwijt. Ik kwam niet los van een man waar ik zoveel van hield. Ik ben totaal anders gaan kijken naar die relatie en echt van mezelf gaan houden.

Ik gun mezelf een betere partner. Iemand die echt voor gaat en die niet allerlei contacten met vrouwen ernaast heeft. Ik accepteer dat niet meer. Die onrust en drama steeds. Dat wil ik nooit meer.

Review klant Patricia

Patricia (49)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik ben niet meer aan het overleven en vechten tegen mezelf en iedereen.”

Ik ben eindelijk bij de kern van het probleem gekomen waar het allemaal om draait. Ik ben niet meer aan het overleven en vechten tegen mezelf en iedereen.

En ik zie mezelf nu anders, veel positiever en ik durf weer te voelen en ik sta positiever in het leven. Ik kan het leven weer aan.

Review klant Debbie

Debbie (33)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik kon hem niet loslaten…
Nu weet ik dat ik het ook alleen kan.”

Erna, ik ben je erg dankbaar voor de begeleiding die je hebt gegeven! Na eerst een jaar behandeld te zijn door een psycholoog, kwam ik bij jou terecht voor mijn relatieverslaving. Bij de psycholoog kwam ik niet verder. Je kunt wel over je probleem praten, maar het brengt je niet verder.

Toen ik mijn vorige vriend, waar ik een knipperlicht relatie mee had, weer zag, was ik dan ook weer terug bij af… Ik wist nu dat ik relatieverslaafd was. Bij jou had ik eindelijk het gevoel dat er iemand was die mij en mijn probleem begreep. En die ook “diep” ging. En niet alleen met adviezen kwam, waar ik thuis dan weer tegen aan liep, maar je liet me ook de dingen voelen en doorleven zodat ik nu eindelijk voelde en begreep wat ik aan het doen was. In de loop van de therapie voelde ik me steeds beter en had eindelijk het gevoel dat het goed met me ging!!

Review vrouw online training

Anne (29)

Deed het online programma

"Ik heb geleerd hoe je dat doet "van jezelf houden.”

Nu kan ik het gewonde, gevoelige kind in mezelf troosten en liefde geven. En ik merk dat ik daardoor veel onafhankelijker ben geworden van mijn partner. Dat vind ik heel erg fijn!

Review klant Michelle

Michelle (39)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Van altijd ruzie naar meer rust en kwetsbaarheid in mijn relatie.”

Ik heb 6 jaar een relatie en we kwamen iedere keer weer in
een soort “spelletjes” terecht. We beschuldigden elkaar van alles en hadden steeds ruzie.

Er was altijd onrust.

Hoewel we ook fijne momenten hadden, was het vooral onrustig. Ik ben gaan inzien wat mijn rol was en wat we deden in onze relatie.

Ik kan nu uit de “spelletjes” blijven. Waardoor mijn relatie een stuk rustiger is. We praten veel meer over onze gevoelens en waarom we voelen wat we voelen. Dat is heel fijn.

Ik heb veel meer vertrouwen dat we samen kunnen blijven.

Review vrouw middelbare leeftijd

Esther (53)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

"Bij de 1e 2 dates voelde ik me zo anders. Ik kreeg een gelijkwaardige relatie met een super leuke, lieve, mooie en intelligente man. Ik kan totaal mezelf zijn. We zijn nu 7 maanden samen en praten over een toekomst samen."

Na mijn zoveelste date met een 'foute' man die alles bepaalde. Dacht ik “of geen man meer voor mij of hulp zoeken, zo wil ik niet door!” Ik liet me verkeerd en gemeen behandelen en bleef hunkeren naar hem. Mijn gevoel wilde hem en mijn verstand schaamde zich dood. Toch kon ik niet stoppen.

Na 8 sessies bij Erna, veranderde mijn gedachten over mezelf totaal. Na mijn laatste sessie ben ik weer gaan daten. Bij de 1e 2 dates voelde ik me zo anders. Ik maakte keuzes op basis van wat ik had geleerd. Ik kreeg een gelijkwaardige relatie met een super leuke, lieve, mooie en intelligente man. Ik kan totaal mezelf zijn. We zijn nu 7 maanden samen en praten over een toekomst samen.  

Irma (44)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Die getrouwde man voelde als een veilige haven.”

Toen ik hier kwam had ik 4 jaar een relatie met een getrouwde man. En hoewel het gezellig was met hem ging het steeds meer aan mij te knagen. Hij was er nooit als ik ziek was of echt een arm om me heen nodig had. Ik kon hem niet los te laten.

Ik was bang om alleen te zijn. Hij was mijn veilige haven. Zo voelde het heel lang.

Inmiddels heb ik de relatie met hem verbroken en dat was wel heel moeilijk en pijnlijk. Maar ook bevrijdend. Het heeft me veel tijd gekost daar overheen te komen maar ik ben nu heel blij dat ik het gedaan heb.

Een paar maanden terug ben ik een man tegen gekomen die helemaal voor me gaat en we zijn elkaar nu aan het leren kennen…

Elvira (27)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik ga niet meer voor minder dan goud bij een man!”

Erna heeft me zo geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn gedrag en gevoelens.

Het stukje vertrouwen op mijn intuïtie en realistisch kijken naar mezelf welke moeilijk waren om te accepteren en tegelijkertijd eye openers waren.

Ik ben zo blij met de oefeningen welke ik heb gehad, want dat heeft me zo geholpen. Het geeft me zoveel kracht. Ik zie nu dat ik een gouden meid ben. Daarom zal ik ook niet voor minder dan goud gaan bij een man. Om “nee”” te kunnen zeggen en me niet over te geven aan het verslaafde stuk in mij.

Irina (36)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik was doodop van het zorgen voor die man… Nu zorg ik voor mezelf. Ik viel steeds op mannen waar iets mee was”

Twee mannen waren verslaafd (de eerste aan alcohol en die daarna was gokverslaafd wat ik eerst niet door had). Ze konden allebei niet uit die verslaving komen. Steeds ging ik voor ze zorgen en hen helpen om daaruit te komen. Na een tijd was ik helemaal doodop en moest ik zelf bijna opgenomen worden in een inrichting omdat ik er aan onderdoor ging.

Het was moeilijk om uit die relaties te stappen maar met hulp van een goede vriendin is het me gelukt.

Mijn laatste partner bleek na verloop heel erg jaloers te zijn. Ik mocht nergens meer naartoe. Hij controleerde me continu en ik moest steeds uit leggen waar ik was en met wie en hoe laat enz. Ik kon geen kant meer op.

Toen ik de relatie stopte bleef hij me achtervolgen en ik ben uiteindelijk heel vaak terug gegaan naar hem omdat ik hem zielig vond en dacht dat ik van hem hield. Ik zag in dat we geen toekomst hadden en dat ook deze relatie me uit putte…

Met de hulp van Erna ben ik in gaan zien dat ik altijd maar zorgde dat anderen zich goed voelde. Eerst aan anderen dacht en dan pas aan mezelf. En dat ik dat deed omdat ik ook voor mijn moeder moest zorgen vroeger. Dat was confronterend toen ik dat ontdekte.

Tegenwoordig zorg ik beter voor mezelf en stel mezelf op de eerste plaats. Dat geeft een heel goed gevoel. En daardoor ziet mijn leven er nu helemaal anders uit. Ik doe veel meer dingen voor mezelf en ben gelukkiger. Soms is het nog wel moeilijk om mijn grenzen aan te geven maar ik leer dat ook steeds beter.

Silvia (42)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik heb mijn ex los kunnen laten en kan mezelf snel uit de put halen”

Ik had al heel veel cursussen en therapie gedaan maar dat kwam nooit bij de kern voor mijn gevoel. Nu voelt het anders. Ik voel me echt heel anders en heb super veel aan de oefeningen. Die doe ik steeds als ik weer af glij en dan kom ik snel weer uit die put waar ik soms weer in val.

Vroeger duurde die depressies weken of maanden. Nu heel kort.
Ik heb mijn ex los kunnen laten en kan me richten op mezelf en mijn eigen leven.

Jolanda (58)

Deed het 1 op 1 coachingsprogramma

“Ik ben gaan inzien waarom ik steeds viel op spannende mannen. Daar ga ik niet meer voor”

Bij Erna ben ik gaan inzien wat de reden is waarom ik steeds viel op van die spannende mannen en van de ene relatie in de volgende rolde. Ik vond de verhalen van die mannen altijd interessant. Wat ze allemaal hadden meegemaakt en gedaan.

Ik kon altijd veel leuke, spannende dingen doen met ze. Ze waren nooit saai. Maar na een tijd werd ik steeds weer aan de kant gezet door die mannen. Ik was dan helemaal kapot. Maar al snel had ik weer een volgende man gevonden… Zo viel ik van de ene relatie in de andere. En had steeds een spannend leven. Nu ik ouder word wil ik wel meer rust in mijn leven.

Tegenwoordig herken ik ze direct en ik wel geen relatie meer met een spannende man. Maar ik kies voor een man waarmee ik echt een toekomst heb en die me niet weer gaat verlaten als het even niet meer zo spannend is… Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen en dat ik op een dag de juiste man tegen kom.